Меню
Тепловізор для машиніста локомотива

Тепловізор для машиніста локомотива

Author content: Евгений Пароконный

Інженери компанії FLIR Systems, у науковій співпраці з німецькою компанією KST GmbH, розробили зовнішню тепловізійну відеокамеру KST-1067 для рухомого складу. Такі корпуси зарекомендували себе з позитивного боку. Вже понад 15 років відеокамери встановлюються на рухомому складі німецьких залізниць. А нещодавно, замість звичайної відеокамери, у корпус вмонтували фліровський тепловізор.

Переваги залізничного тепловізора KST-1067

Німецькі винахідники з міста Пірна (околиця Дрездена) запатентували спеціально розроблений корпус відеокамери, що дозволяє мінімізувати осідання пилу, бруду і комах на робочу поверхню корпусу відеокамери. Цей гермокожух, у поєднанні з підігрівом і спеціальним нанопокриттям, забезпечує «чистоту огляду» відеокамери за будь-яких погодних умов.

Міцний корпус дозволяє використовувати тепловізійну відеокамеру навіть на високошвидкісних поїздах. Вся система відповідає європейським стандартам безпеки, що пред’являються до рухомого складу на території країн ЄС. Матеріал виготовлення корпусу: алюміній і спеціальний вогнетривкий, армований скловолокном пластик.

Можливості залізничного тепловізора KST-1067

KST-1067 оснащений високоякісною тепловізійною відеокамерою і повною мірою здатний забезпечити безпеку руху на залізничному транспорті. Унікальна ідентифікація (технологія виявлення) сторонніх об’єктів, людей і транспортних засобів на залізничних коліях здійснюється завдяки вимірюванню теплового випромінювання. Тому сонячні відблиски, низька освітленість, світло від прожектора зустрічного локомотива, хуртовина або туман не є перешкодою для виявлення та ідентифікації порушників в режимі 24/7. Внутрішнє кріплення надає можливість регулювати розташування тепловізора так, щоб обрати ідеальний кут огляду.

Технічні характеристики тепловізора KST-1067

Роздільна здатність тепловізійної камери KST-1067: 640×512. Кут огляду налаштовується в залежності від фокусної відстані: 90°x69°; 69°x56°; 44°x37°; 32°x26°. Стандартний ступінь захисту IP 65, але може бути збільшений за запитом замовника. Габаритні розміри: 388 x 190 x 120 мм. Роздрібна вартість KST-1067 в країнах єврозони – €5400.

Відеосервер USS Edge FLIR для рухомого складу

USS Edge Server виробництва FLIR Systems – це компактний відеосервер у невеликому антивандальному корпусі з незалежною системою управління відео (VMS). Міцний корпус витримує, так звану, «транспортну вібрацію» – вібраційні навантаження, що створюються рухомим наземним або морським транспортом.

Використання USS Edge Server дозволить не тільки розгорнути систему відеоспостереження на будь-яких об’єктах транспортного комплексу, але й об’єднати розрізнені системи в єдину інтелектуальну платформу безпеки. До одного такого відеосервера можна під’єднати до 32 відеокамер.

Вбудована операційна система оптимізована для роботи з Latitude Video Management System. Процесор Dual-core Intel® CoreTM i5. Оперативна пам’ять на вибір: або твердотільний накопичувач 2 ТБ, або жорсткий диск об’ємом 6 ТБ. Є Wi-Fi. Діапазон робочих температур від 0° до 50°. Габаритні розміри: 185 x 95 x 113 мм. Вага, в залежності від вибору накопичувача, від 2,4 кг до 3 кг. Роздрібна вартість USS Edge Server в країнах єврозони – €3940.

Читайте також публікацію: “Тепловізор – універсальне рішення для залізничного транспорту”.