Меню
120 років від дискового телефону до безпечного дому у смартфоні

120 років від дискового телефону до безпечного дому у смартфоні

Author content: Евгений Пароконный

20 серпня 1896 року американський вчений шотландського походження Олександр Белл запатентував у США унікальний винахід – телефон з набірним диском, а за 20 років до цього – метод, що описує передачу мови та звуків за допомогою електричних хвиль.

Смартфон як символ успішності

У XXI столітті, через 120 років, телефон втратив свою первинну функцію “прямого спілкування” і використовується вже в якості комунікатора, що забезпечує ефективну обробку вхідної та вихідної інформації. При цьому, згідно з останніми дослідженнями соціологів, коштовний смартфон купується ще й для підвищення самооцінки, а також створення образу успішності у соціально вагомого для споживача оточення.

Система безпеки та “розумний дім” у смартфоні

За прогнозами американських експертів, до 2025 року кожне десяте домоволодіння у США буде облаштоване системою безпеки, інтегрованою в “розумний дім” і керуватиметься за допомогою смартфона. У поточному році світовий ринок смарт-пристроїв в ніші “безпечний дім” вже склав 14,7 млрд. дол. США.

При цьому п’ятірка лідерів контролює 36% цього ринку, серед них: три найбільших американських корпорації – “Nest”, “Honeywell”, “Netgear”, один китайський виробник – “Xiaomi” і найвідоміший інтернет-майданчик з продажу товарів масового споживання – “Amazon”.

Для споживачів, які придбали розумні гаджети у різноманітних виробників і вимушених використовувати в iPhone відразу кілька додатків: з управління кліматом, охоронною сигналізацією, протипожежним захистом, відеоспостереженням та іншими системами безпеки, корпорація “Honeywell” розробила універсальний додаток на базі iOS.

Додаток “розумний дім” від “Honeywell” – Apple HomeKit

Все інтелектуальні smart- пристрої сторонніх виробників об’єднані за допомогою єдиного додатку Apple HomeKit ™, інтегрованого з Siri. Цей додаток назавжди змінить ваше ставлення до технології безпечний будинок.