Меню
Безпечна Lavina

Безпечна Lavina

Author content: Евгений Пароконный

Компанією «ІстаГрупп» реалізований цікавий та показовий проект в торгово-розважальному центрі “Lavina Mall”, що побудований у м. Києві по вул. Берковецькій, 6Д та є одним з найбільших у Східній Європі.

Як побудована система безпеки в “Lavina Mall”

В ході реалізації проекту застосовано принцип максимальної інтеграції комплексу систем безпеки виробництва корпорації “Honeywell”:
1) автоматичної протипожежної сигналізації;
2) диспетчеризації протипожежних систем;
3) систем оповіщення та управління евакуацією людей у випадку пожежі.

“Honeywell WINMAG”: єдиний центр контролю

Також, завдяки програмному забезпеченню “Honeywell WINMAG”, рішення сторонніх виробників (СКУД і охоронна сигналізація) інтегровані в єдиний центр контролю та управління з графічною візуалізацією подій на планах ТРЦ.

Диспетчеризація протипожежних систем в “Lavina Mall”

З метою перевірки ефективності встановлених систем безпеки та налагодження взаємодії з рятівниками МНС України, 12 липня 2017 року відбулись спеціальні навчання. У відповідності до оперативного задуму, о 9-ій год. ранку, адміністрацією “Lavina Mall” ініційовано хибне займання одного з приміщень торговельного центру.

В ході навчань умовна пожежа у найкоротшій термін локалізована, автоматичні протипожежні модулі “Honeywell”, що інтегровані з іншими системами безпеки та забезпечення життєдіяльності ТРЦ, спрацювали у відповідності до заданих алгоритмів.

Впроваджені системи безпеки «Honeywell» в Україні

До речі, за останні декілька років реалізовано декілька аналогічних проектних рішень з використанням високотехнологічних систем безпеки “Honeywell”. Об’єднання інтелектуальної відеоаналітики з інженерними системами, що підтримують життєдіяльність будівлі, а також системами протипожежного захисту впроваджено під час будівництва бізнес-центру “Senator” (м. Київ, вулиця Різницька, 2) та торговельного центру «Metro Cash & Carry» у Суворовському районі м. Одеса (вул. Миколаївська дорога, 307/1).